Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر پیام طبرسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بیماری کرونا، گفت: در حال حاضر تعداد مراجعات سرپایی و بستری بسیار زیاد است و حتی میزان مراجعات از پیک قبلی هم بیشتر شده است. در عین حال به نظر می‌رسد که ویروس در گردش بیشتر دلتا است. قدرت انتقال بالای "دلتا"

وی با بیان اینکه قدرت انتقال پذیری ویروس دلتا بسیار بالاتر است، گفت: البته عددهای مختلفی در این زمینه ذکر می‌شود، اما به هر حال به نظر می‌رسد که قدرت انتقال ویروس دلتا از ویروس‌های جهش‌یافته قبلی بسیار بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه مطالعاتی که تاکنون درباره ویروس دلتا به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که مبتلایان به این ویروس بیشتر به بیمارستان نیاز پیدا می‌کنند و احتیاج‌شان به بستری بیشتر است. حال اینکه در زمینه مرگ و میر با این ویروس چه اتفاقی می‌افتد، از آنجایی که در اکثر کشورهای درگیر با این ویروس به جز هند  واکسیناسیون به میزان بالایی انجام شده، نمی‌توان خیلی اطلاعات آن‌ها را مدنظر قرار داد. زیرا ما واکسیناسیون را به حد کافی انجام نداده‌ایم وباید ببینیم که شرایط به چه صورت پیش می‌رود.

یک ویروس واکسن گریز

همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید

طبرسی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که ویروس دلتا واکسن گریز هم هست، اظهار کرد: به این صورت که بسیاری از افرادی که علیه کرونا واکسینه شده بودند هم به بیماری مبتلا شدند. هرچند که در کشورهای اروپایی و آمریکایی که واکسن به میزان زیاد تزریق شده، ابتلایشان به این ویروس تاکنون باعث افزایش بستری و مرگ و میر نشده است. به این صورت که افراد مبتلا شدند، اما اینطور نبوده که ابتلایشان شدید باشد و قرار باشد در بیمارستان بستری شوند. به هر حال در ایران هم می‌بینیم بسیاری از افرادی که واکسن تزریق کرده بودند، باز هم مبتلا شدند. این موضوع نشان می‌دهد که حتی اگر واکسن هم تزریق کرده باشید، باز هم باید رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک را جدی گرفت.

وی ادامه داد: در عین حال علائم و نحوه درمان بیماران مبتلا به کرونای دلتا تغییر چندانی نکرده است. به هر حال وقتی بیماری شدیدتر می‌شود و احتیاج مبتلایان به بستری در بیمارستان بیشتر می‌شود، لود بیمارستان‌ها هم بالاتر می‌رود.

سرعت پیشرفت علائم در کرونای دلتا بیشتر است

خوددرمانی نکنید

طبرسی با بیان اینکه سرعت پیشرفت علائم در کرونای دلتا بیشتر است، گفت: اگر مردم حالت تنگی نفس، سرفه، تب طولانی داشتند، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند تا مورد بررسی قرار بگیرند و به جد از خوددرمانی و درمان در منزل خودداری کنند. زیرا این موضوع می‌تواند بسیار خطرناک باشد. بنابراین زودتر مراجعه کنند تا در صورت امکان اقدامات درمانی مناسب انجام شود.

افزایش فوتی ها طی روزهای آینده

وی درباره وضعیت فوتی‌های ناشی از کرونای دلتا طی یک تا دو هفته آینده، گفت: متاسفانه افزایش فوتی خواهیم داشت و متاسفانه احتمالا افزایش میزان مرگ و میرمان از همین هفته آغاز خواهد شد. زیرا به هر حل بیمار بدحال و بیماران بستری در آی‌سی‌یو زیاد هستند و اتفاقی است که رخ داده است. ما باید از این پیک‌ها و اتفاقات برای آینده درس بگیریم که متاسفانه درس نمی‌گیریم. به پیک پنجم رسیدیم و با این شرایط، بیماری همینطور ادامه پیدا خواهد کرد؛ چراکه ویروس‌های جهش‌یافته که ایجاد می‌شوند، احتمال انتقال و بیماری‌زایی‌شان بیشتر است. بنابراین هر پیکی که می‌آید از پیک قبلی سنگین‌تر می‌شود. این درحالیست که تعداد زیادی از مردم به کرونا مبتلا شده‌اند و شاهدیم که این اتفاقات رخ می‌دهد. این نشان می‌دهد که ابتلای افراد تعیین کننده نیست. زیرا ابتلای مجدد وجود دارد.

محدودیت هایی که روی کاغذ می مانند

طبرسی تاکید کرد: مهم این است که هرچه سریعتر زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم که متاسفانه ما در این زمینه هم اقدامی انجام نمی‌دهیم. نه واکسیناسیون را به سرعت انجام می‌دهیم و نه در راستای قطع زنجیره انتقال ویروس اقدامی انجام می‌دهیم. در حال حاضر می‌بینیم که تهران از قبل هم شلوغ‌تر است. همه جا باز است. همه محدودیت‌ها در کاغذ است و در عمل محدودیتی را شاهد نبودیم.

منبع: الف

کلیدواژه: کرونای دلتا ویروس دلتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۸۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • جزئیات جدید و دردناک از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای ؛ قصد فروش یسنا را داشتند
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای
  • کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت
  • لغو ۲ پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای؛ کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود